Politica confidentialitate GDPR

Politica de protectie a copilului

GENIE.US CENTER considera ca toti copiii sunt importanti si ca fiecare copil conteaza – peste tot in lume. Copiii reprezinta o prioritate deoarece sunt inzestrati cu o capacitate nativa si o dorinta unica de a schimba informatii si idei ce pot fundamenta relatii si pot conduce catre o schimbare durabila pentru viitorul lumii.

Protectia copiilor este responsabilitatea tuturor. Consideram ca avem o datorie fundamentala in a proteja toti copiii implicati in activitatea noastra, fata de abuzurile de orice natura. Vom realiza acest scop prin alinierea la legislatia in domeniu din fiecare tara in care activam cat si prin aderarea la Conventia Natiunilor Unite cu privire la Protectia Copilului (UNCRC), 1989, ce reprezinta cadrul legal international in ceea ce priveste drepturile copiilor.

British Council ratifica declaratia articolului 19 a UNCRC 1989, ce sustine ca toti copii au dreptul de a fi aparati fata de orice forma de abuz. British Council defineste copilul ca fiind persoana care nu a atins varsta de 18 ani, (UNCRC, 1989) fara a se tine seama de varsta legala de atingere a majoratului din tara in care se afla copilul sau din tara de origine.

Noi sustinem ca:

  • Binele copilului primeaza intotdeauna.
  • Toti copii, indiferent de varsta, dizabilitate, sex, rasa, religie, etnie, orientare sexuala, au drepturi egale in a fi protejati fata de orice gen de vatamare sau abuz.
  • Colaborarea stransa cu copii, tinerii, parintii/ingrijitorii lor cat si cu agentiile de protectia copilului este esentiala in atingerea acestui scop.

Obiectivul acestei politici este:

  • De a ne asigura ca toti copiii implicati in activitatile noastre sunt in siguranta;
  • De a ne asigura ca toti copiii implicati in activitatile noastre sunt in siguranta;
  • De a asigura indrumarea angajatilor pentru a lua atitudine si cunoaste procedurile ce trebuie aplicate in cazul in care exista o suspiciune de abuz.
  • Raportati orice fel de ingrijorari pe care le-ati putea avea cu privire la protectia sau bunastarea unui copil sau mai multora echipei noastre care se ocupa de Protectia Copilului sau coordonatorului dumneavoastra.
  • Respectati confidentialitatea si nu discutati despre situatii de abuz evident sau suspect care poate aparea conform acestei politici. Aceasta masura este necesara pentru a proteja intimitatea celor implicati.
  • In cazul in care participati la un eveniment sau o calatorie unde sunt prezenti copii, TREBUIE sa cititi TABERE; Child Protection Checklist.
  • Profesorii sunt incurajati sa foloseasca documentul Cod de conduita pentru copii pentru a dezvolta un mediu pozitiv de lucru la clasa si a preveni comportamentul violent.