International English Language Testing System (IELTS)

Despre IELTS(International English Language Testing System)

IELTS este sistemul international de testare a limbii engleze, cel mai popular test de limba engleza din lume.

Este conceput pentru a determina nivelul de abilitati de limba engleza a persoanelor a caror prima limba nu este engleza. IELTS este cel mai solicitat test de engleza pentru studiu si imigratie, fiind luat de peste 2 milioane de oameni in fiecare an.

IELTS apartine British Council, IDP: IELTS Australia si Cambridge English Language Assessment in peste 1.000 de centre de testare și locatii din peste 140 de tari.

De ce IELTS?

Examenul IELTS este sustinut din diverse scopuri, cum ar fi:

1.Recunoastere generala

IELTS este cel mai popular test de competenta a limbii engleze din lume. Este acceptat de peste 9.000 de organizatii din intreaga lume.

Asadar, dupa ce ai promovat IELTS, nivelul tau de engleza va fi confirmat si recunoscut la nivel mondial!

Puteti vedea lista oficiala a organizatiilor care accepta IELTS. https://takeielts.britishcouncil.org/organisations/organisations-recognise-ielts

2.Educatie

Candidatii  sustin examenul IELTS daca trebuie sa studieze: la universitatile si colegiile din Marea Britanie, Canada, SUA, Australia și Noua Zeelanda; in alte universitați unde materiile sunt predate in engleza; pe programul de fundare.

3. Munca

IELTS este de obicei necesar ca sa muncesti:

in tarile in care se vorbeste limba engleza;

in organizatiile in care cunoasterea limbii engleze este importanta.

4.Imigrare

IELTS este necesar pentru imigrare in Marea Britanie, Canada, Australia si Noua Zeelanda.

Academic vs. General

Exista doua versiuni de IELTS: Academic si General.

Certificatul de IELTS Academic este utilizat pentru admiterea în scoli, colegii și universitati din tarile de limba engleza.

Certificatul IELTS de formare generala (si uneori IELTS academic) este obligatoriu pentru toti cei care doresc sa imigreze sau sa lucreze in Marea Britanie, Canada, Australia, SUA, Noua Zeelanda etc.

Se recomanda sa nu considerati un raport mai vechi de doi ani, cu exceptia cazului in care utilizatorul dovedeste ca a lucrat pentru a-si mentine nivelul de engleza.

De obicei, IELTS Academic are sesiune de examen o data in doua saptamani si IELTS General o data în patru saptamani.

IELTS este format din 4 probe:

  • Listening(Ascultare)
  • Reading(Citire)
  • Scriere(Scriere)
  • Speaking(Vorbire)

Timpul total al IELTS este de 2 ore 45 minute.

Probele de ascultare, citire si scriere sunt completate intr-o sedinta intr-un auditorium comun de examen, in timp ce partea de vorbire este luata individual cu un examinator in aceeasi zi sau in alta zi inainte sau dupa celelalte probe.

Modulele de ascultare si vorbire sunt aceleasi pentru IELTS academic si general, in timp ce modulele de citire si scriere sunt diferite.

Toate partile sunt evaluate pe o scara de la 0 la 9 puncte. Scorul total este considerat ca medie aritmetica a celor patru sectiuni.

Rezultate IELTS

Rezultatele sunt emise la 13 zile dupa test.

Nu este necesar un scor minim pentru a trece IELTS. Scorul IELTS este evaluat pe o scara de la 0 la 9 puncte.

Certificatul IELTS este un formular de raport de testare. Este emis tuturor candidatilor cu un scor de la „banda 1” (non-utilizator) la „banda 9” (utilizator expert) si fiecare instituție stabileste un prag diferit.

Certificat IELTS

In general, scorurile IELTS sunt raportate la cea mai apropiată jumatate de banda (de exemplu, puteti primi 7.5, 8.0, 8.5).

Daca scorul general se incheie in .25, acesta este rotunjit pana la urmatoarea jumatate de banda (total 6.25 = 6.5), iar daca se termina in .75, este rotunjit pana la urmatoarea banda intreaga (total 7.75 = 8.0).

Majoritatea universitatilor de top necesita scorul general de 6,0-7,0 pentru IELTS.

Fiecare punctaj IELTS corespunde unui anumit nivel de competenta in limba engleza.

IELTS score bandCambridge exams (CEFR)
8.5-9CPE-Proficient user (C2)
7-8CAE-Advanced user (C1)
5-6.5FCE-Independent user(B2)
4-4.5PET-Independent user(B1)
KET-Basic user(A2)
YLE-Basic user(A1)

Examene echivalare BAC

Alege data care iti convine. Primeste rezultatele chiar mai rapid decat la testul clasic.

Tuturor ne place sa avem de ales.

Am facut in asa fel incat testul IELTS sa fie mai simplu si mai convenabil pentru tine: acum poti sustine testul pe computer.

Testele IELTS Academic sau General Training pot fi sustinute cu ajutorul sistemului de testare pe computer, si vei putea sa tastezi raspunsurile direct.

Care sunt avantajele atunci cand sustii testul IELTS pe computer: mai multe date de testare dintre care poti alege mai multe locatii dintre care poti alege mai multa flexibilitate rezultatele tale vor fi disponibile foarte repede, in 5-7 zile.

Cum functioneaza testul IELTS pe computer?

Daca alegi testul IELTS pe computer, vei sustine probele de Listening, Reading si Writing pe un computer. Proba de Speaking se va desfasura fata in fata cu un examinator IELTS, deoarece credem ca acesta este cel mai bun mod de a-ti evalua competentele orale.

Toate celelalte aspecte ale testului sunt identice, indiferent daca dai testul pe hartie sau pe computer, inclusiv: continutul timpul avut la dispozitie tipurile de intrebari modul de desfasurare a probei de Speaking formularul Test Report Form (cu rezultatele tale) verificarea rezultatelor.

 Daca ai anumite nevoi sau cerinte speciale, ar trebui sa sustii testul IELTS pe hartie.

Nu gasesti o data care sa-ti convina? Verifica datele de testare disponibile pentru testul IELTS pe hartie. https://www.britishcouncil.ro/examene/ielts