Key English Test (KET)

Certificatele obtinute in urma examenelor de limba engleza administrate de British Council pot fi folosite pentru echivalarea probelor de competenta lingvistica in urmatoarele situatii:

  • Admiterea in invatamantul liceal de stat si profesional cu program bilingv si intensiv (nivel minim necesar: A2 conform grilei CEFR);
  • Bacalaureat (nivel minim necesar: B1 conform grilei CEFR).

Cambridge English: Key, cunoscut si sub denumirea Key English Test (KET), este primul nivel de examen de engleza generala din suita Cambridge English. Acest certificat demonstreaza ca ai cunostintele de baza pentru a putea comunica in limba engleza in situatii cotidiene.

Cambridge English: Key for Schools (KETfS) este acelasi nivel cu Cambridge English: Key si are aceeasi recunoastere internationala. Singura diferenta consta in continutul care este special conceput pentru interesele si experienta scolarilor.

Acest examen poate echivala proba de competenta lingvistica pentru admiterea in invatamantul liceal de stat si profesional cu program bilingv si intensiv daca este promovat cu unul din urmatoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass. 

Nivel: A2 pe Scala Comuna Europeana de Referinta.

Cui se adreseaza?

Poti sustine examenul KET dupa aproximativ 250 ore de studiu si practica, daca poti vorbi, scrie si intelege engleza de baza. Acest examen reprezinta primul pas in dezvoltarea abilitatilor de limba engleza necesare pentru lucru si studiu. Candidatul unui examen KET este capabil:

• sa intrebe si sa raspunda la intrebari legate de persoana sa ori alte persoane;

• sa inteleaga anunturi si instructiuni atunci cand i se vorbeste rar si clar;

• sa isi exprime punctul de vedere cu privire la un subiect citit sau auzit.

Care este formatul examenului?

Examenul are 3 probe. Candidatii sustin proba de Citire – intelegere a textului si Scriere (Reading si Writing) si proba de Ascultare (Listening) in aceeasi zi.

Proba de Vorbire (Speaking) se poate sustine in aceeasi zi sau poate fi programata intr-o alta zi.

Aceasta proba se sustine in perechi de doi candidati, cu doi examinatori.

KET/KETfSReading & WritingListeningSpeaking
Durata probei1 ora30 min 8-10 min pe pereche de candidati
Procentaj din valoarea totala a notei50%25%25%

Cambridge English: Key (KET)

Cambridge English: Key (KET) testeaza capacitatea candidatului de a se exprima in situatii cotidiene uzuale si de a intelege informatii scurte si texte simple.

Examenul KET este recomandat elevilor in jurul varstei de 13 ani, care detin un nivel elementar de cunoastere a limbii engleze si sunt capabili sa inteleaga ideile principale din texte simple, sa comunice in situatii familiare si sa poarte conversatii simple, pe teme uzuale.

Candidatii care au sustinut examenul KET/KET for Schools si au obtinut calificativele: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass, isi pot echivala proba la limba engleza pentru admiterea in clasa a IX-a cu engleza intensiv. Mai multe detalii aici.

In scala lingvistica europeana: Cadru Comun European de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei, examinarea Cambridge in limba engleza KET corespunde nivelui A2 din categoria Basic User.

KET sau KET for schools?

Continutul si abordarea probelor in examenul KET for Schools fac referire la experienta si interesele elevilor din ciclul gimnazial. Examenele KET si KET for Schools se desfasoara identic si testeaza acelasi nivel al cunostintelor de limba engleza.
Testarile pot fi sustinute atat in versiunea standard (pe suport de hartie), cat si in versiunea electronica (pe calculator).

Structura examinarilor KET si KET for schools:

Examinarile Cambridge in limba engleza KET si KET for Schools presupun participarea candidatilor la urmatoarele trei probe, bazate pe activitati de tip:

  • Reading & Writing (citire si compunere);
  • Listening (ascultare);
  • Speaking (proba orala).

Formatul examinarilor KET:

Tip ExaminareListeningReading & WritingSpeaking
KET30 min60 min8-10 min
KET for Schools30 min60 min8-10 min

In urma examinarii Cambridge English: Key, fiecare candidat primeste un certificat cu recunoastere internationala, care atesta nivelului cunostintelor acumulate.

Examene echivalare clasa a 9a intensiv

Update 2020 A2 Key