Intrebari frecvente

info

Cum pot stii ce nivel este potrivit pentru copilul meu ?

Inainte de a deveni cursant Genie.Us, copilul va fi examinat de catre un profesor pentru a determina nivelul acestuia sau isi poate testa nivelul online pe site-ul nostru, sectiunea testeaza-ti nivelul de limba engleza. Adesea, pot exista diferente intre nivelul real al elevului si cel al clasei de la scoala. Insa consideram ca este esential ca fiecare copil sa invete in ritmul propriu, conform nevoilor si fortelor sale. Astfel, asigurand un mediu sigur si placut in care niciun elev sa nu se simta inferior sau sa fie constant ingrijorat ca nu face fata, ca engleza nu este pentru el sau ca nu va reusi niciodata. Dorim sa cultivam increderea in sine a cursantilor nostri, aceasta deschizand calea succesului, iar alegerea nivelului potrivit este primul pas !

info

Daca copilul nu a urmat nivelele de la inceput, poate sa sara peste acestea ?

Daca copilul nu a mai sustinut niciodata examene Cambridge, va fi testat inainte de a deveni cursant Genie.Us, de catre un profesor sau online pe site-ul nostru, pentru a se stabili nivelul real al acestuia si va fi repartizat la o grupa potrivita nevoilor sale. Acelasi lucru se intampla si in cazul elevilor care au parcurs modulele, dar nu au sustinut examenul. Daca, in urma examinarii initiale, profesorul considera ca un elev are mai multe notiuni pentru varsta sa si nivelul de la scoala, il poate indruma catre un nivel mai ridicat, chiar daca le-a parcurs sau nu pe cele anterioare.

info

De ce nivelul copilului de la Genie.Us difera de cel de la scoala ?

Programul Genie.Us urmareste invatarea limbii engleze intr-un mod natural, prin urmare acordam o deosebita importanta nivelului real al copilului. Progresul si reusita la examen sunt posibile atunci cand elevul parcurge notiunile potrivite capacitatilor sale. Exista cursanti cu o paleta mult mai larga de cunostinte decat cele cerute in programa scolara si cursanti care nu au reusit sa asimileze notiunile necesare clasei din care fac parte. Profesorii Genie.Us se asigura ca fiecare elev primeste informatiile de care are nevoie in mod real, respectand puterile acestuia si oferind spijin, motivatie si incurajari. De asemenea, programa scolara difera de cea urmarita la centrul nostru. Genie.Us pregateste cursanti pentru sustinerea examenelor Cambridge, iar sistemul de evaluare Cambridge nu se regaseste la acest moment in materia studiata la scoala.

info

Pot sa mut un copil in alta grupa?

Schimbarile in programul copilului sau al parintilor, diferentele de nivel intre copil si colegi si multe alte situatii, pot reprezenta motive pentru mutarea unui copil la alta grupa. Parintele va discuta cu profesorul de la curs sau cu managerul Genie.Us in vederea gasirii unei solutii.

info

Cum se procedeaza daca copilul pierde un curs ? Se poate recupera ?

Exista numeroase motive pentru care un cursant sa rateze una sau mai multe sedinte. In aceste situatii, profesorul de la curs trebuie anuntat. Ulterior, parintele va discuta cu acesta o varianta de recuperare. Adesea este dificil sa se gaseasca un interval orar si o grupa aflata la aceeasi lectie, caz in care programul recuperarii va fi stabilit in vacante sau zile libere, de catre profesorul de la curs. In situatia in care un copil nu poate veni nici la recuperare, profesorul trebuie anuntat, iar elevul va lucra acasa lectia/lectiile pierdute.

info

Cat timp este necesar pentru parcurgerea unui nivel?

Atunci cand vorbim de nivelele YLE (Starters, Movers, Flyers) si KET durata acestora este de un an, impartit in mai multe module. Nivelele PET, FCE, CAE, CPE au o durata mai lunga, intre un an si jumatate si doi ani. Totusi, aceste intervale sunt specifice fiecarui cursant sau fiecarei grupe si se pot modifica in functie de ritmul de lucru. Exista cazuri in care fie un cursant poate asimilia mai rapid notiunile, avansand la un alt nivel, fie poate ramane in urma, necesitand chiar si repetarea nivelului.

info

Poate un copil sa sustina examenul Cambridge fara sa parcurga toate modulele ?

Ne mandrim cu o rata a promovabilitatii aproape perfecta, aceasta fiind rezultatul muncii cursantilor si al profesorilor. De asemenea, nu trimitem la examen elevi nepregatiti, ne dorim sa scoatem ce e mai bun din acestia, nu doar sa treaca prin experienta unei examinari. Totusi, pot exista exceptii, decizia aceasta se poate lua doar impreuna cu profesorul de la curs si managerul Genie.Us.

info

Copilul meu nu stie inca sa scrie. Poate totusi sa invete limba engleza ?

Da ! Toti copiii sunt bineveniti la cursurile noastre, indiferent de varsta acestora. Nivelul Prestarters este special conceput pentru copiii care inca nu au deprins cititul si scrisul. Prin activitati interactive, ce stimuleaza dezvoltarea copiilor in arii multiple, manuale si auxiliare potrivite capacitatilor lor, cantece si voie buna si profesori dedicati reusim sa sadim semnitele limbii engleze in cei mai mici dintre noi.

info

Suportul de curs si materialele sunt incluse in pretul cursului?

Nu. Acestea se achizioneaza separat in functie de nivelul cursantului pentru fiecare curs la care se inscrie. Acestea se platesc, la inceputul cursului, o singura data pentru toata durata cursului. Suportul de curs si materialele sunt concepute special pentru examenele Cambridge si IELTS, urmand structura si programa examenului. Acestea sunt materiale oficiale Cambridge Assessment de la edituri avizate si autorizate pentru pregatirea examenelor Cambridge si IELTS.

info

Taxa de examen este inclusa in costul cursului?

Nu. Taxa de examen este un cost fix stabilit de British Council pentru fiecare nivel in parte. Acesta se plateste inainte de sesiunea de examene stabilita de centrul nostru. Puteti vedea costurile pe site-ul British Council https://www.britishcouncil.ro/examene/cambridge/date-taxe-locatii

info

Daca am doi sau mai multi copii pot beneficia de vreo reducere?

Da. Pentru frati/surori, membri ai aceleasi familii se acorda discount de 10% la plata cursurilor.